Honningbank

>

Honningbank

Indlevering af honning

At indlevere honning til salg betyder at biavleren kontakter os og melder ind hvor meget honning man har. Og af hvilken type honning det er. (Forår, Sommer, Lyng…) enten ved telefon, mail eller i butikken.

Det kalder vi for Honningbanken. Så ringer vi når vi er klar til at modtage honningen. Dette sikrer at biavleren ikke har honning stående på lager hos os i urimelig tid.

Vi modtager kun honning fra biavlere der er registeret hos Fødevarestyrelsen. Dette er et krav fra Fødevarestyrelsen og er med til at sikre fødevaresikkerheden og sporbarheden. Honning modtages kun i fødevaregodkendt emballage.

Vi vil samtidigt bede om at der bliver lavet en mindre referenceprøve fra hvert parti. Det kan være f.eks. 100 gram i bæger/glas beregnet til fødevare som lukkes tæt. Mærket med biavlers navn samt dato for hvornår det er slynget/presset. Dette er endnu er tiltag for at sikre fødevaresikkerheden. Det betyder dog ikke at man nu er underlagt kontrol af slyngerum mm. fra fødevarestyrelsen.

Vi tager kun honning ind i kommission. Det betyder at biavleren udbetales når honningen er solgt fra vores lager. Ventetiden på udbetalingen afhænger selvfølgelig af mængden af honning samt i hvilken grad vi sælger honning i pågældende periode.